Tingali pameunteu nu tos kasura elmu pangaweruh
Panon beureum nu ningali aura warna dunya
Ka kareup leumpang ngagigir waktu ka sorang
Ngalirik bumi
Nincak batu megalitikum
Aura purwa
Aura gatra.

Hayu neuteup muka basa
Mere beja pikeun carita raga
Barudak geus baralik mere beja yen urang ulah mere kasusah
Alam dunya grus mere tangara jeung beja
Pikeun urang sarerea rek neang waktu
Duriat ka alam kalanggengan.

Ku: Rida Nurdiani
Bogor, 25 Maret 2019